Има събития, които не се нуждаят от въведение, защото в тях искреността се простира така, че те отвежда право в същината и не оставя възможност за слова, които да приплъзнат читателя към целта.

Такова събитие беше пресконференцията днес, която даде Комисар Станимир Парашкевов. Тя се състоя малко след като доскорошния директор на полицията в Търговище получи заповедта си за пенсиониране. Листът беше връчен от заместник-директора на Националната полиция Милчо Енев. Друга заповед, която донесе гостът беше за назначаване на временен директор на ОД на МВР. Постът се поема от доскорошния заместник на Парашкевов, Георги Николов.

Комисарят се разделя със системата на МВР с гордост и обида. „Който ме познава знае, че за мен полицията е всичко” – развълнуван сподели Станимир Парашкевов и допълни: „Започнал съм в системата от най-ниското ниво – от районен инспектор. Минал съм през всичките нива в йерархията на МВР, но съм бил полицай. И за да ме разбере някой какво ми е в момента – трябва да е бил полицай”.

Той каза, че никога не си е позволявал да каже лоша дума за полицията и няма намерение да го прави. Парашкевов не скри огорчението си от факта, че мотивът за отстраняването му е „слаби резултати”.
„Не може 27 години да съм си дал здравето и най-накрая да ме обидят по този начин. Оставам без коментар какви са резултатите на Дирекцията. Има поговорка, че когато цифрите и фактите говорят, и боговете мълчат. Право е на министъра да избира екипа, с който ще работи” - сподели още Парашкевов.

Той допълни, че много е държал на ежедневния контакт с гражданите. Винаги е изисквал от служителите си да се срещат с хората. „Най-обидно е когато един полицай отиде в едно село и да започне да се крие от бай Хасан или баба Иванка. Само през миналата година съм бил в 68 населени места“ – допълни полицаят.

Той благодари на семейството си, че са проявили търпение и подкрепа в тежките моменти. „Благодаря и на всички граждани, които са помагали в борбата срещу престъпността” – сподели Парашкевов.

В края на срещата си с медиите, той апелира: „Господа политици, от търговищка област, когато лобирате или искате да направите някого областен директор, търсете човек, който ще върши работа, а не такъв, който ще бъде удобен. Аз никога, и може би това ми е бил проблема, не съм се навеждал и не съм се кланял на никого. Аз съм бил полицай и полицай ще си остана.” Парашкевов каза, че може да не е бил обичан от някои хора, особено от престъпниците, но дори сред тях имало такива, които го уважават.


Сподели:   Сподели в Twitter Twitter    Probook   Сподели във Facebook Сподели   Приятел с нас във Facebook Приятел   
targo.org Автор: Ecko
2013/06.06-17:06
Така е! Трябва да си такъв полицай, че когато излизаш от системата и на престъпника да му е мъчно.
targo.org Автор: chicharito14
2013/06.06-17:17
"Аз никога, и може би това ми е бил проблема, не съм се навеждал и не съм се кланял на никого"...И тук някъде щях да почина от смях :D:D:D
targo.org Автор: djumaliev
2013/06.06-18:39
Хм ! Изненадан съм !
targo.org Автор: dido
2013/06.06-18:54
Господа или по точно другари управляващи,това не е политика на разума,защото вашете кадруване има една единственна цел,само и само да сте на власт.Последиците не са розови от такава недалновидна политика,когато местни доказали се кадри се прогонват,а това е поука за младите хорая в града ни,които и без това са обезверени,от вашите бездействия относно тяхната реализация тук.А това означава ,че тук ще останат хора с примитивно мислене,а и Парашкевов точно го е казал,навеждащи,кланящи се и т .н.Мислете и за областния управител,защото това ще бьде и облика на града ни,и не ни карайте да се срамуваме ,че живеем в този град
targo.org Автор: Qnev
2013/06.06-20:42
Каквото и да кажем след тези думи на комисар Парашкевов ще бъде малко. Затова нека му пожелаем крепко здраве и много щастливи мигове в живота за напред ! Дълбок поклон !
targo.org Автор: staricata
2013/06.06-22:17
ОТ ТАЗИ ТРИБУНА ИСКАМ ДА КАЖА,ЧЕ Е ВАЖНО ТОЙ ДА Е ДОВОЛЕН ОТ СЕБЕ СИ,А ТЕЗИ,КОИТО ЗАСЕГНАХА ЧОВЕШКОТО МУ ДОСТОЙНСТВО,НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ВНИМАНИЕТО МУ!!!!!!!!!! ИМА МНОГО ХОРА,КОИТО СА ОЦЕНИЛИ ПРОФЕСИОНАЛИЗМА МУ!!!!!!! Г-н ПАРАШКЕВОВ,БЪДЕТЕ С ВИСОКО ВДИГНАТА ГЛАВА И НЕКА ЗДРАВЕТО И ЩАСТЛИВИТЕ МОМЕНТИ СА С ВАС!!!!!!!!!!
targo.org Автор: vreme razdelno
2013/06.07-01:59
Комисар Парашкевов! Комисар ... или човек, който не знае къде свършва закона и къде започва престъплението? Или може - би такъв, който знае, но не иска да го спазва? Който не знае що е такт, възпитание или човечност ... Колко ли хора биха могли да разкажат изправящи косите, истории за побоища и изтръгване на показания ... А колко ли служители могат да разкажат за грубия и просташки нрав на "комисаря"? И колко ли си отидоха от системата само заради това му поведение? И сега изведнъж - Той е обиден ... Той ... Единственият и Неповторимият ... Незаменимият ... Защото Го пенсионирали! Що за нахалство и безочие, Боже мой???
targo.org Автор: Ecko
2013/06.07-07:32
Може да е бил груб, но към страхливите и некадърните. Може да са си отишли хора заради него, но те са били недостойни за пагона и службата. Познавам няколко такива. Толкова кадърни, че като напуснаха МВР не успяха нищо да направят и се реализираха като пазачи. Не говорете празни приказки. Полиция и казарма се ръководи с твърдост и дори понякога с грубост, защото и там се случва да има мърди. Парашкевов е помогнал на много хора и съм сигурен, че те са много повече от тези, които е нагрубил.
targo.org Автор: лудия на пътя
2013/06.07-08:15
Май в рзсадника търсеха пазачи-пенсионери от системата на МВР -с пущоф да е .Да може с него да си чука орехи и лешници.
targo.org Автор: sspower
2013/06.07-08:51
Време беше да си ходи даже много се проточи. Човек заобикалящ истината и кълнящ се в лъжата!
targo.org Автор: chicharito14
2013/06.07-09:23
Полицаите са си тъпи момчета. Дали ще е Ст. П. или някое друго зъптие все тая...Комисар простак, бивш премиер простак...симеоновската школа бълва кадри:))
targo.org Автор: ivansto
2013/06.07-10:05
Абсолютно вярно написаното от vreme razdelno и sspower !!!
targo.org Автор: krasidi
2013/06.07-14:30
ЗА ,,ТЪПИТЕ" ПОЛИЦАИ И ЗА ,,УМНИТЕ" ГРАЖДАНИ . Странно, защо тези клишета се вкарват в употреба винаги, когато няма какво друго да се каже! Може би е по-добре в такива случаи,господа, да се замълчи и да се отдаде дължимото на този, който има смелостта и доблестта на сбогуване да каже още веднъж гласно това, което мисли. Естествено е да изпитва болка и обида, когато професията и призванието са едно и когато целия личен живот е бил подчинен на службата и пагона. За хората които са изцяло погълнати от професията си е нещо обичайно само, че е все по-рядко срещано и трудно разбираемо в нашето време на ,,размита отговорност" и ,,криворазбрани права и задължения"!
targo.org Автор: Диване
2013/06.07-14:31
Парашкевов е голяма работа. Малко не си държи нервите, ама е полицай за разлика от мнооооооооого други. Сега да ги видим кого ще натресат и кога полицаите в полицията ще се кичат с награди за заслуги. Няма да е скоро. Напълно разбирам обидата му.
targo.org Автор: poko
2013/06.07-14:46
Не се кланял на никого а???Интересно какво има предвид 'кланям',защото едно е да хващаш КОКОШКАРИТЕ по селата друго едни ГОЛЕМИ РИБИ с S klasi,X 5-ци,Ландкрузери и прочие........колкото и да не висе вярва и в тозиград си има такива хора на които много хора се кланят...................Успех в живота е сега разбра че не е незаменим?!?
targo.org Автор: Tsetso Dimitrov
2013/06.07-16:52
Само не ми е ясно защо е обиден комисар Парашкевов плащали са му да си върши работата предполагам,че са му давали заплатата която трябва да си получава и на време да я вземал,ако е така не виждам за какво е обиден пито платено. А хората който плачат тук явно има за какво да плачат,губят нещо.Какво ли?
targo.org Автор: Диване
2013/06.08-08:38
Скоро ще разберете кой какво е изгубил. Сега няма смисъл от приказване. Ама не става така дирекцията да е на първо място в страната по разкриваемост на престъпленията и да те махнат за слаби резултати. Това е обидното. То пък разкрива малоумщината на новия МВР.
targo.org Автор: ivansto
2013/06.08-09:28
Потребителското ти име много пасва!!
targo.org Автор: vreme razdelno
2013/06.08-21:51
На първо място в страната по разкриваемост!!! Хахаха! Ще припадна от смях! Я да видим! От колко години се говори за стъкмистиката в това министерство?!? От както съществува! Вече и на хората, които никога не са работили в него, е ясен номера с картоните за отчитане на разкритите престъпления и заявителските материали! Значи ако е нещо дребничко, дето се знае, че няма да се разкрие - не пускаме зявителски материал (който ще вдигне процента на неразкритите), но ако хванем някого дето е направил 5-6 кражби (разбирай - циганин, който няма никакво образование и не знае как да се защити), задължително го пребиваме от бой и му "закачаме" още 5-6 кражби, дето не ги е извършил и хоп - стъкмистиката е готова! Комисарят Парашкевов е цар на тия неща! Също като Бойчев, Манолов и разни други такива! А полицията трябва да служи на истината, закона и най-вече гражданите на тази държава! Хората, които ни дадоха властта да сме такива, каквито сме - Полицаи! С главна буква! Но господин Парашкевов никога не е бил и няма да бъде Полицай!
targo.org Автор: ivansto
2013/06.09-08:43
Много е вярно това което пишете vreme razdelno. Преди няколко месеца ми бяха откраднати чрез взлом някои нещица и кражбата никъде не беше регистрирана."Ако има нещо ние ще се обадим " и това беше.
targo.org Автор: chicharito14
2013/06.11-16:49
ЗА ,,ТЪПИТЕ" ПОЛИЦАИ И ЗА ,,УМНИТЕ" ГРАЖДАНИ .....Естетствено, че се чувства обиден..какво очаква, фанфари?Полицията е служба която взема повече отколкото дава. Съмнявам се комисаря да е поздравил и да е благодарил на пенсиониралите се полицаи! За човек, който не проявява уважение и е известен с грубия си тон никакво уважение и благодарности! Все пак това е системата...влизаш като куче и като такова си заминаваш!
Начало |  От региона |  От страната |  Европортал |  Кафенце |  КИНО |  Жанрове |  Видео |  Фото |  Мисия и кодекс |  Правила за ползване

© 2007 Targo.org Всички права запазени Адванс медия ЕООД.

Използването на информация от targo.org става само и единствено след писмено разрешение. Позоваването задължително.
Използвани са бюлетини на информационна агенция БГНЕС.